Инвестирай в Имот

  • 04.05.2023

През последните години интересът към инвестиция в недвижими имоти у нас значително се повиши. Това се дължи на развиващата се икономика, растящите цени на имотите и все по-добрите условия, които банките предлагат при ипотечното кредитиране. Първото решение, което трябва да бъде взето е в какъв тип имот да се инвестира – апартамент в града, ваканционен имот в курортно селище, офис, магазин или друго. Хората, които правят тази стъпка за първи път обичайно се спират на покупка на апартамент с цел отдаване под наем. В този случай може да се закупи обзаведено жилище, което вече е отдадено под наем или да се инвестира в имот в новострояща се сграда. Вторият вариант дава възможност жилището да бъде завършено и обзаведено така че после да се отдаде срещу по-висок наем. Добрата инвестиция зависи от детайлното проучване на пазара на недвижими имоти към момента на покупка и прогнозите за бъдещото му развитие. Това гарантира в по-голяма степен оптимално решение спрямо възможностите на купувача и крайната цел на покупката. Когато се инвестира в недвижими имоти, най-удачно е това да се случи по време на строителство, защото цените са по-ниски от тези на завършения продукт. Важни съображения при такава покупка са характеристиките на самия проект, локацията, фирмата строител и инвеститор. По-добрият вариант е купувачът да се спре на стабилна компания с дългогодишна история и опит зад гърба си. Възвръщаемостта на инвестицията можете да изчислите по следния начин:

  • При препродажба съoтнoшeниeтo ce изчиcлявa, ĸaтo oт гeнepиpaнитe в cлeдcтвиe нa инвecтициятa пpиxoди ce извaдят cъпътcтвaщитe paзxoди и след това paзлиĸaтa ce paздeли нa пъpвoнaчaлнo инвecтиpaнaтa cyмa;
  • При отдаване под наем, изчислението ce бaзиpa въpxy гoдишнaтa нopмa нa дoxoднocттa oт инвecтициятa. Haпpимep, aĸo закупите имот за 100 000 евро, a oчaĸвaния дoxoд oт oтдaвaнeтo мy пoд нaeм e 500 евро нa мeceц, тo гoдишнaтa дoxoднocт oт инвecтициятa щe e 6%.

Предлагаме имоти ново строителство, които в максимална степен биха удовлетворили всички изисквания при закупуване на жилище за дом или за инвестиция. Обърнете се към Вашия личен брокер, за да Ви запознае с моментното състояние на пазара и най-изгодните оферти. 

Свързани постове

Търсите мечтания дом?

Ние ще Ви помогнем да реализирате мечтата си за нов дом

Пишете ни в Messenger